0 0
Φασολάδα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

400 γρ. ξερά φασόλια μέτρια
500 γρ. σπανάκι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό του
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φασολάδα

με σπανάκι

Κουζίνα:

η φασολάδα αλλιώς

  • 01ω 05'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φασόλια, σπανάκι και είστε έτοιμοι να γευθείτε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της φασολάδας .Προσθέστε μπόλικο μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα.

(Visited 615 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει και τ'αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.

2
Τέλος

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και έπειτα το χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά.

3
Τέλος

Έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40'- 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. (Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας). Προσθέτουμε το σπανάκι και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' - 7' ακόμη, μέχρι να βράσει το σπανάκι και να χυλώσουν τα φασόλια.

4
Τέλος

Για να αποφύγουμε το φούσκωμα απ΄τη φασολάδα, στίβουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού.
*Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο τέλος μπέικον ή απάκι ή σύγκλινο αφού το περάσετε λίγο απο το τηγάνι. Επίσης μπορείτε βάλετε και τριμμένη παρμεζάνα.

προηγούμενο
Κοτόπουλο με γιαούρτι
επόμενο
Σαλάτα με όσπρια
προηγούμενο
Κοτόπουλο με γιαούρτι
επόμενο
Σαλάτα με όσπρια