Υλικά
-
250 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα
-
250 γρ. φασόλια γίγαντες μαύρα βρασμένα (προαιρετικά)
-
250 γρ. τόνο (κονσέρβα)
-
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
3 χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 κ.σ. άνηθο
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Υλικά για την σάλτσα
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
Χυμό από ένα λεμόνι
-
3-4 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Έχετε συνηθίσει να τρώτε τις τονοσαλάτες σας τελείως διαφορετικές; Καιρός να την δοκιμάσετε με όσπρια και ναι, είναι και νηστίσιμο πιάτο.
(Visited 1.229 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Μουλιάζετε τους γίγαντες (σε ξεχωριστά σκεύη) σε μπόλικο νερό για 12 ώρες. |
2
Τέλος
|
Τους ξεπλένετε και τους βράζετε (χώρια) ξαφρίζοντάς τους για 45΄ να μαλακώσουν. |
3
Τέλος
|
Τους στραγγίζετε και τους βάζετε μαζί σε μια σαλατιέρα. |
4
Τέλος
|
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όλα τα υλικά. |
5
Τέλος
|
Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι ή σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
6
Τέλος
|
Περιχύνετε την σαλάτα, την ανακατεύετε και σερβίρετε. |