1 0
Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό γαύρο
2 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 λεμόνι
2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά

με θυμαρι και λεμονι και παπρικα

Κουζίνα:

αρωματικός...

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε ένα νόστιμο και μυρωδάτο μεζέ.

Βήματα

1
Τέλος

Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και τον πλένουμε καλά (τα κεφάλια μπορούμε ή να τα αφαιρέσουμε ή να τα κρατήσουμε). Τον απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.

2
Τέλος

Σε ένα ρηχό και μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα και λίγο πιπέρι, ρίχνουμε τα ψάρια και τα αλευρώνουμε καλά. Τα τινάζουμε ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι.

3
Τέλος

Βγάζουμε τους γαύρους με τρυπητή κουτάλα και τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

4
Τέλος

Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι.

5
Τέλος

Στύβουμε επάνω τους το μισό λεμόνι, ενώ το άλλο μισό το κόβουμε στα τέσσερα και μαζί με το φρέσκο θυμάρι το χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα.

προηγούμενο
Μύδια λευκό σαγανάκι
επόμενο
Ψητά πλευρώτους
προηγούμενο
Μύδια λευκό σαγανάκι
επόμενο
Ψητά πλευρώτους