Υλικά
-
1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου ή πέρκας
-
150 γρ. αλεύρι μαλακό
-
50 γρ. καλαμποκάλευρο
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
4 κ.σ. μπύρα ξανθιά
-
αλάτι
-
2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
-
6 κ.σ. γάλα
-
6 κ.σ. παγωμένο νερό
-
Για τη μαρινάδα
-
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
-
χυμός από 1 λεμόνι
-
1 κ.σ. αγγλική μουστάρδα
Πληροφορίες
Τηγανητό ψάρι με πατατές ή διαφορετικά όπως λένε οι άγγλοι fish and chips. Απολαύστε το!
(Visited 780 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε με αυτή τα φιλέτα ψαριού. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. |
2
Τέλος
|
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. |
3
Τέλος
|
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε τη μπύρα και τους κρόκους χτυπημένους, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το γάλα. |
5
Τέλος
|
Διπλώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα αλευριού και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. |
6
Τέλος
|
Αλευρώνουμε τα φιλέτα, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες. |