0 0
Ψητά πλευρώτους

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1/2 λεμόνι
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φύλλα μαϊντανού χωρίς κοτσάνια

Ψητά πλευρώτους

με σκορδο λεμονι κσι μυρωδικα

Κουζίνα:

μανιταροκατάσταση..

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ψητά πλευρώτους για να τα απολαύσετε όπως σας κάνει όρεξη.

(Visited 970 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας ή ένα χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια.

2
Τέλος

Βάζουμε το λάδι και το σκόρδο σε ένα μπολάκι. Ανακατεύουμε καλά και λαδώνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 περίπου λεπτά από κάθε μεριά ή στα κάρβουνα.

3
Τέλος

Στο λάδι που έμεινε στο μπολ στύβουμε το μισό λεμόνι και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.

4
Τέλος

Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε ενα πιάτο τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο του μπολ, γαρνίρουμε με τη φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Γαύρος τηγανητός με μυρωδικά
επόμενο
Πανακότα με νουτέλα
προηγούμενο
Γαύρος τηγανητός με μυρωδικά
επόμενο
Πανακότα με νουτέλα