0 0
Γαλαξιδιώτικο ραβανί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 ½ κιλό ρύζι γλασέ
2 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
¾ του νεροπότηρου ε.π. ελαιόλαδο
Νερό εμφιαλωμένο

Γαλαξιδιώτικο ραβανί

με ρυζι και κανελα

Κουζίνα:

Η αυθεντική συνταγή

  • 55'
  • Για 12
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένα από τα ωραιοτέρα ταξίδια μου στην Ελλάδα ήταν αυτό στο Γαλαξίδι, εκεί λοιπόν γέυτηκα το μοναδικό και ξακουστό Γαλαξιδιώτικο  ραβανί. Είχα την τύχη να με φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο της (Hotel Ganimede)  και εκτός από το βραβευμένο της Ελληνικό πρωινό, η φίλη μου πλέον και γεμάτη μεράκι για ότι κάνει Χρυσούλα Παπαλέξη μοιράστηκε μαζί μου και μαζί σας πλέον την αυθεντική συνταγή. Την ευχαριστούμε από καρδιάς.

(Visited 721 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε το ρύζι, το στεγνώνουμε και το ψιλοκόβουμε στον μύλο
ρυζιού ή στο μπλέντερ.

2
Τέλος

Μετράμε το ρύζι σε ποτήρια και βάζουμε το διπλό νερό.

3
Τέλος

Σε μπολ αναμιγνύουμε το ρύζι με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

4
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται.
Μόλις το νερό χλιάνει συμπληρώνουμε το μίγμα του ρυζιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει.
Μόλις πάρει πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και
συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει εντελώς.
Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της
κατσαρόλας.

5
Τέλος

Ρίχνουμε το ρύζι σε λαδωμένο ταψί Νο 38 στρώνοντάς το με
λαδωμένο κουτάλι.

6
Τέλος

Το κόβουμε σε σχήμα ρόμβου όπως τον μπακλαβά και σε κάθε
κομμάτι βάζουμε από ένα γαρυφαλάκι ή αμύγδαλο.

7
Τέλος

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 ο C για 30
λεπτά στο κάτω επίπεδο και την υπόλοιπη ώρα πάνω - κάτω.
Το ραβανί είναι έτοιμο όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του
ταψιού.
Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα.

προηγούμενο
Χωριάτικη σαλάτα με φακές
επόμενο
Λεμονάδα με καρπούζι
προηγούμενο
Χωριάτικη σαλάτα με φακές
επόμενο
Λεμονάδα με καρπούζι