Υλικά
-
1 ½ κιλό ρύζι γλασέ
-
2 κιλά ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
¾ του νεροπότηρου ε.π. ελαιόλαδο
-
Νερό εμφιαλωμένο
Πληροφορίες
Ένα από τα ωραιοτέρα ταξίδια μου στην Ελλάδα ήταν αυτό στο Γαλαξίδι, εκεί λοιπόν γέυτηκα το μοναδικό και ξακουστό Γαλαξιδιώτικο ραβανί. Είχα την τύχη να με φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο της (Hotel Ganimede) και εκτός από το βραβευμένο της Ελληνικό πρωινό, η φίλη μου πλέον και γεμάτη μεράκι για ότι κάνει Χρυσούλα Παπαλέξη μοιράστηκε μαζί μου και μαζί σας πλέον την αυθεντική συνταγή. Την ευχαριστούμε από καρδιάς.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε το ρύζι, το στεγνώνουμε και το ψιλοκόβουμε στον μύλο |
2
Τέλος
|
Μετράμε το ρύζι σε ποτήρια και βάζουμε το διπλό νερό. |
3
Τέλος
|
Σε μπολ αναμιγνύουμε το ρύζι με τη ζάχαρη και τη βανίλια. |
4
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται. |
5
Τέλος
|
Ρίχνουμε το ρύζι σε λαδωμένο ταψί Νο 38 στρώνοντάς το με |
6
Τέλος
|
Το κόβουμε σε σχήμα ρόμβου όπως τον μπακλαβά και σε κάθε |
7
Τέλος
|
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 ο C για 30 |