2 0
Καρυδόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη ελαφρά στο μούλτι
2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο τύπου γάλακτος
5-6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1/2 ποτήρι κονιάκ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κ.γ. γαρίφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 φακελάκι φρυγανιά τριμμένη
Λίγη καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Για το σιρόπι
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη

Καρυδόπιτα

παραδοσιακή και αφράτη

Κουζίνα:

εδώ δεν λές όχι...

  • 01ω 00'
  • Για 12
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Πληροφορίες

Share

Κλασική, ζουμερή, σιροπιαστή και μυρωδάτη καρυδόπιτα. Ιδανική για κάθε τραπέζι, μπορεί να σερβιριστεί απλά μόνη της αλλά και μαζί με παγωτό. Απολαύστε την!!!

(Visited 3,975 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζετε το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, και χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να πάρει μορφή κρέμας για περίπου 10 λεπτά.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τη μαρέγκα, την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα ή με μια μαρίζ.

3
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν, τα καρύδια και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στο μείγμα προσθέτοντας λίγο λίγο και το κονιάκ. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

4
Τέλος

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα χοντροκομμένα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με ένα μαχαιράκι ή ένα σουβλάκι να δούμε αν έχει ψηθεί η καρυδόπιτα -αν βγεί στεγνό τότε είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.

5
Τέλος

Βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό και λίγο ξύσμα λεμονιού για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.

6
Τέλος

Χαράζουμε την κρύα καρυδόπιτα σε κομμάτια και τη σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το καυτό σιρόπι.

προηγούμενο
Μουσακάς λαχανικών
επόμενο
Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού
προηγούμενο
Μουσακάς λαχανικών
επόμενο
Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού