Κλασική, ζουμερή, σιροπιαστή και μυρωδάτη καρυδόπιτα. Ιδανική για κάθε τραπέζι, μπορεί να σερβιριστεί απλά μόνη της αλλά και μαζί με παγωτό. Απολαύστε την!!!
Λέγεται, πως πήρε το όνομά του από τους ανώτατους αξιωματούχους της κινεζικής αυτοκρατορίας, τους Μανδαρίνους, λόγω της ομοιότητας του χρώματος της στολής τους με το έντονο πορτοκαλί χρώμα του μανταρινιού!...
Όποτε και να σκεφτώ τα μάφινς, η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα πρωινό σε κάποια περιοχή της Γαλλίας και ένας παραδοσιακός γαλλικός φούρνος γεμάτος με αμέτρητα...
Το Μπριάμ ή τουρλού, ένα υπέροχο και εύκολο λαδερό φαγητό, είναι ένα χαρακτηριστικό μεσογειακό πιάτο. Η καταγωγή του μας έρχεται απ τα βάθη της Ανατολής αιώνες πριν. Από τόπο σε τόπο βέβαια...
Τα μανιτάρια είναι με εξαιρετική λύση για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει πάρα μα πάρα πολλούς φίλους. Φτιάξτε τα και φάτε τα φυσικά...
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Το σησάμι είναι φυτό με ύψος...