0 0
Τρία διαφορετικά εύκολα τουρσιά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Υλικά για την άλμη :
150 ml. λευκό ξύδι από κρασί
100 ml. νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για να προσθέσετε σε βάζο
Ραπανάκι φινόκιο τουρσί
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο / φύλλα μάραθο
150 γρ. ραπανάκι
1 μεγάλο φινόκιο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Κολοκυθάκια τουρσί
6-8 κολοκυθάκια κομμένα
Τουρσί καρότα
6 καρότα

Τρία διαφορετικά εύκολα τουρσιά

ραπανακι με φινοκιο κολοκυθι και καροτο

Κουζίνα:

τρώγονται με πολλούς τρόπους

  • 30'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Υλικά για την άλμη :

  • Για να προσθέσετε σε βάζο

  • Ραπανάκι φινόκιο τουρσί

  • Κολοκυθάκια τουρσί

  • Τουρσί καρότα

Πληροφορίες

Share

Πανεύκολα τουρσιά για να φάτε τα όσπρια σας αλλά και για να φτιάξετε τα χότ ντόγκ σας.

(Visited 2.732 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για την άλμη :

Τοποθετήστε όλα τα παραπάνω σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράσει και λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι σβήστε.

2
Τέλος

Για το βάζο:

Κάντε την παραπάνω άλμη ανά συνταγή και προσθέστε 2 κ.σ, χυμό λεμονιού.

3
Τέλος

Κόψτε το φινόκιο και τα ραπανάκια. Πατήστε τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο με τις κομμένες φέτες του σκόρδο και τα φύλλα άνηθου / μάραθου.

4
Τέλος

Συμπληρώστε το βάζο με την ζεστή άλμη, σφραγίστε και αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4-6 εβδομάδες.

5
Τέλος

Κολοκυθάκια τουρσί

Κόψτε σε φέτες με ένα μαντολίνο τα κολοκυθάκια.

6
Τέλος

Πατήστε σε ένα αποστειρωμένο βάζο με το κομμένο σε φέτες σκόρδο και τα φύλλα άνηθο / μάραθο. Συμπληρώστε το βάζο με την ζέστη άλμη.

7
Τέλος

Σφραγίστε και αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4-6 εβδομάδες.

8
Τέλος

Τουρσί καρότα

Κόψτε σε λεπτές φέτες τα καρότα και βάλτε τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο με το κομμένο σε φέτες σκόρδο και τα φύλλα άνηθο / μάραθο. Συμπληρώστε το βάζο με την ζεστή άλμη, Προσθέστε φύλλα άνηθου /μάραθου.

9
Τέλος

Σφραγίστε και αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4-6 εβδομάδες.

10
Τέλος

Κάντε την ίδια άλμη ανά συνταγή.

προηγούμενο
θαλασσινά σαγανάκι
επόμενο
Γρανίτα freddo cappuccino
προηγούμενο
θαλασσινά σαγανάκι
επόμενο
Γρανίτα freddo cappuccino