Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ”ού και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα...
Το παστίτσιο αποτελείται από διαφορετικές στρώσεις υλικών. Ως προς την παρασκευή του υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αλλά η βασική συνταγή χρησιμοποιεί μακαρόνια χοντρά, κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο ή χοιρινό με ντομάτα και τη λευκή...
Μια γεύση, που να “κρατά” στον ουρανίσκο, πλούσια και συνάμα χορταστική. Λοιπόν φτιάχνουμε χοιρινές μπριζόλες, που δένουν απίθανα με το πορτοκάλι αλλά και το γεμάτο άρωμα του δεντρολίβανου.
Οι μελιτζάνες σου δίνουν ευκαιρίες για μεζέδες και για πολλές εναλλακτικές. Φτιάξτε μια μελιτζανοσαλάτα διαφορετική αυτή τη φορά, βρείτε ή φτιάξτε καλό ψωμάκι και ανοίξτε μια παγωμένη μπύρα. Τίποτα άλλο...
Η πιπεριές φλωρίνης είναι κατάλληλες για σαλάτα αλλά και συστατικό πολλών ελληνικών φαγητών.Η δική μας είναι απλή, πεντανόστιμη και δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες στα βαζάκια .