• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ingredient: αλεύρι

Ανάποδα κέικ μανταρίνι

Λέγεται, πως πήρε το όνομά του από τους ανώτατους αξιωματούχους της κινεζικής αυτοκρατορίας, τους Μανδαρίνους, λόγω της ομοιότητας του χρώματος της στολής τους με το έντονο πορτοκαλί χρώμα του μανταρινιού!...

Μάφινς με μήλο, κανέλα

Χρόνος ψησίματος: 45'
Κουζίνα:
Όποτε και να σκεφτώ τα μάφινς, η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα πρωινό σε κάποια περιοχή της Γαλλίας και ένας παραδοσιακός γαλλικός φούρνος γεμάτος με αμέτρητα...

Κέικ ταχίνι

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Το σησάμι είναι φυτό με ύψος...

Αφράτο ψωμί με μούστο

Χρόνος ψησίματος: 01ω 20'
Κουζίνα:
Ο μούστος ή γλεύκος (το) (grapemust) είναι ο χυμός που παράγεται από την σύνθλιψη  των καρπών του κλήματος  δηλαδή από τα σταφύλια. Παίρνει το χρώμα του από τις χρωστικές ουσίες...