0 0
Αφράτο ψωμί με μούστο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2.5 κιλά αλεύρι
6 αυγά
250 γρ. βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
4 φλιτζάνια μούστο
4 φλιτζάνια ζάχαρη
35 γρ. αποξηραμένο γλυκάνισο
μισό φλιτζάνι ζεστό νερό μαζί με μια πρέζα αλάτι

Αφράτο ψωμί με μούστο

και γλυκανισο

Κουζίνα:

δεν έχετε φάει πιο αφράτο

  • 01ω 20'
  • Για 10
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο μούστος ή γλεύκος (το) (grapemust) είναι ο χυμός που παράγεται από την σύνθλιψη  των καρπών του κλήματος  δηλαδή από τα σταφύλια. Παίρνει το χρώμα του από τις χρωστικές ουσίες του φλοιού των σταφυλιών, οπότε μπορεί να είναι λευκωπός έως ερυθρός, με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων, όπως του κρασιού μετά από αλκοολική ζύμωση, καθώς και παραδοσιακών προϊόντων όπως το πετιμέζι, τη μουσταλευριά, τα μουστοκούλουρα, την πετιμεζόπιτα. Ο μούστος δημιουργείται με σύνθλιψη μεγάλων ποσοτήτων στα πιεστήριατων οινοπαραγωγών ή και σε μικρές ποσότητες στα πατητήρια των σπιτιών για οικιακή χρήση.

Βήματα

1
Τέλος

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το γλυκάνισο σε ένα μπολ.

2
Τέλος

Το μείγμα της ζάχαρης το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.

3
Τέλος

Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά.

4
Τέλος

Τώρα ανακατέψτε το αλεύρι και το γλυκάνισο με τα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, τη ζάχαρη και το βούτυρο.

5
Τέλος

Προσθέστε το μούστο και ζυμώστε καλά.

6
Τέλος

Καλύψτε το μπολ αφού βάλετε μέσα την ζύμη καλά με μια κουβέρτα ή παχιά πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει όλη τη νύχτα.

7
Τέλος

Το επόμενο πρωί, ζυμώνουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε εναλλάξ και απέναντι το ένα από το άλλο σχεδόν κολλητά σε μια φόρμα του ψωμιού ή και σε 2 αναλόγως πόσο μεγάλη είναι.

8
Τέλος

Αφήστε το πάλι να φουσκώσει και τοποθετήστε το σε φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί περισσότερο ή λιγότερο από μία ώρα.

9
Τέλος

Αφαιρέστε και τρίψτε το πάνω μέρος με ένα πινέλο βουτηγμένο σε νερό ζάχαρη.

προηγούμενο
Μπισκότα (cookies) με βρώμη σταφίδες
επόμενο
Μανιτάρια με πέστο
προηγούμενο
Μπισκότα (cookies) με βρώμη σταφίδες
επόμενο
Μανιτάρια με πέστο