Υλικά
-
Υλικά για τον κιμά
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-
750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
-
Λίγο αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Για την μπεσαμέλ
-
6 κ.σ. αλεύρι
-
8 κ.σ. βούτυρο
-
1,5 λίτρο γάλα
-
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
3 αυγά
-
Λίγο αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Λίγο (προαιρετικά) μοσχοκάρυδο
-
Για τα μακαρόνια
-
500 γρ. μακαρόνια Νο2 για παστίτσιο
-
4 κ.σ. βούτυρο
-
250 γρ. τριμμένα κεφαλοτύρι και φέτα
-
Λίγο αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Για το ταψί φρυγανιά τριμμένη
Πληροφορίες
Εκτυπώστε την συνταγή και μοιράστε την, είναι σαν της μαμάς.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ετοιμάζετε πρώτα το μείγμα του κιμά: Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρντίζετε για 8’-10’. Ρίχνετε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε 30’- 40’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. |
2
Τέλος
|
Κατόπιν ετοιμάζετε την μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε διαρκώς και προσθέτετε το γάλα σιγά σιγά. Δένετε την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς και προσθέτετε (έξω από τη φωτιά) την κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και τα αυγά ένα ένα. Ανακατεύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη υλικού. |
3
Τέλος
|
Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε καλά. Τα πασπαλίζετε με το τυρί και τα ανακατεύετε με το βούτυρο λιωμένο. Προσθέτετε στα μακαρόνια 6-7 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ και τα στρώνετε σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Πάνω από τα μακαρόνια στρώνετε μια στρώση κιμά και τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ. |
4
Τέλος
|
Ψήνετε το παστίτσιο στους 170 °C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και σερβίρετε κομμένο σε μεγάλα ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. |