Υλικά
-
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
30 ml. ελαιόλαδο
-
αλάτι κατά βούληση
-
2 πρέζες σαφράν
-
240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
960 ml. ζωμό λαχανικών
-
3 αυγά μόνο τα ασπράδια, ελαφρώς χτυπημένα
-
430 γρ. ρεβίθια που έχουμε ήδη βράσει
Πληροφορίες
-
Η διατροφική αξία του ρεβυθιού είναι τεράστια. Σχεδόν επιγραμματικά αναφέρω ότι είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης , φυτικών ινών , ασβεστίου , σιδήρου και φυλλικού οξέως (ομάδα βιταμίνης Β). Διατροφολόγοι , γιατροί , διαιτολόγοι , αλλά και απλοί άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που διαθέτουν εμπειρική γνώση , προτρέπουν να τρώμε όσπρια και κυρίως ρεβύθια.
(Visited 1.431 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ζωμό και το σκόρδο. |
2
Τέλος
|
Αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με το σαφράν και προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε 1 φλυντζάνι του τσαγιού από το |