0 0
Σκεπαστή Kρήτης

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τη σάλτσα
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Για τα quesadillas
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
200 γρ. απάκι ψιλοκομμένο ή χωριάτικο λουκάνικο
1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Σκεπαστή Kρήτης

με απάκι και γραβιέρα

Κουζίνα:

η κεσαντίγιας άλλαξαν

  • 45'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

  • Για τα quesadillas

Πληροφορίες

Share

Ήρθε η ώρα να μας βγει το απωθημένο και να φτιάξουμε μια ωραία εκδοχή της σκεπαστής, αλλά με γεύση και άρωμα Kρήτης.

(Visited 238 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την φέτα, τη γραβιέρα, το απάκι, το αγγούρι, την ντομάτα και τις ελιές. Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.

2
Τέλος

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψεκάζετε με λίγο λάδι. Προσθέστε περίπου ½ φλιτζάνι από το μείγμα με το απάκι ή το λουκάνικο και των τυριών στο μισό μιας από τις πίτες και βάλτε μία από πάνω. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες πίτες .

3
Τέλος

Αφήνουμε δύο λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και το μείγμα των τυριών να λιώσει.

4
Τέλος

Κόβουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και λίγα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά που έχετε κόψει .

προηγούμενο
Χοιρινό με δαμάσκηνα
επόμενο
Τραγανό κοτόπουλο στο φούρνο
προηγούμενο
Χοιρινό με δαμάσκηνα
επόμενο
Τραγανό κοτόπουλο στο φούρνο