3 0
Αυθεντικές σεφταλιές

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1500 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα ή μπούτι άπαχο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
4 ντομάτες τριμμένες χωρίς τα ζουμιά τους (στραγγισμένες)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κιλό αρνίσιες μπόλιες

Αυθεντικές σεφταλιές

με αρνίσιες μπόλιες και κανέλα

Κουζίνα:

Νοστιμιά για μερακλήδες...

  • 20'
  • Για 10
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Έρχονται από την Κύπρο όπου φαίνεται να καθιερώθηκαν κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας. Οι σεφταλιές αποτελούν νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς, κρεμμύδι, μυρωδικά και κανέλα τυλίγονται σε αρνίσια μπόλια και ψήνονται, κατά την παράδοση, στα κάρβουνα. Έτσι το έδεσμα διατηρεί την ξεχωριστή, αυθεντική γεύση του.

Βήματα

1
Τέλος

Ο χοιρινός κιμάς θα πρέπει να είναι περασμένος μία φορά από τη μηχανή. Να προτιμήσετε άπαχη σπάλα ή μπούτι γιατί οι σεφταλιές έχουν απ’ έξω τους τυλιγμένη την αρνίσια μπόλια.

2
Τέλος

Σε μία λεκάνη βάλτε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε το μείγμα όσο γίνεται καλύτερα για 10 λεπτά.

3
Τέλος

Βάλτε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.

4
Τέλος

Η μπόλια πρέπει να μπει σε χλιαρό νερό για να χαλαρώσει και να μπορέσετε να την δουλέψετε (να ανοιχτούν και να κοπούν σε κομμάτια για να περιτυλίξουν τη σεφταλιά)
Πλάστε τη σεφταλιά σε μακρόστενα σουτζουκάκια και περιτυλίξετε τα με την μπόλια ένα ένα.

5
Τέλος

Όταν τα τελειώσετε όλα, βάλτε τα στο ψυγείο πριν τα ψήσετε στα κάρβουνα και σε χαμηλή φωτιά.

προηγούμενο
Ψητά κάστανα
επόμενο
Χοιρινό με δαμάσκηνα
προηγούμενο
Ψητά κάστανα
επόμενο
Χοιρινό με δαμάσκηνα