Υλικά
-
250 γρ. πιπεριές φλωρίνης
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. ξίδι
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Η πιπεριές φλωρίνης είναι κατάλληλες για σαλάτα αλλά και συστατικό πολλών ελληνικών φαγητών.Η δική μας είναι απλή, πεντανόστιμη και δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες στα βαζάκια .
(Visited 285 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει. |
2
Τέλος
|
Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά. Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα). Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμιί . |