Υλικά
-
2 φλ. τσαγιού φακές μεσαίου μεγέθους
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
-
1 πρέζα ρίγανη
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 μέτρια σκληρή ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
-
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
10 ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια κομμένες στα τέσσερα
-
250 γρ. σκληρή φέτα κομμένη σε κυβάκια
-
Για τη σάλτσα:
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. ξίδι
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
αλάτι
-
πιπέρι
Πληροφορίες
Δοκιμάστε να τις σερβίρετε με κάποιο ψάρι , θα σας ξετρελάνουν, από ένα σολωμό,μέχρι οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τις φακές μαζί με το φύλλο δάφνης, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου και την ρίγανη για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Σουρώνετε και αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και το σκόρδο. Αδειάζετε σε ένα μπολ. |
2
Τέλος
|
Σε ένα βαζάκι που σκεπάζει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το πολτοποιημένο σκόρδο το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε καλά για να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας. Περιχύνετε με αυτή την φακή, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Βγάζετε την σαλάτα από το ψυγείο και προσθέτετε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές και την φέτα. Ανακατεύετε και βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο. |