Υλικά
-
200 γρ. ρύζι γλασέ
-
1 λίτρο γάλα
-
200 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
-
80 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1/3 κ.γ. κανέλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας, σαντιγί (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Όταν το αγαπημένο ρυζόγαλο συναντά τη σοκολάτα τότε δύσκολα κανείς αντιστέκεται.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. |
2
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρύζι και νερό ίσα-ίσα να σκεπάσει το ρύζι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 20 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να πήξει και να γίνει κρεμώδες. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η κουβερτούρα. |
5
Τέλος
|
Γεμίζουμε 6 χαμηλά ποτήρια με το ρυζόγαλο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο. |
6
Τέλος
|
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τρούφα σοκολάτας ή σαντιγί. |