Υλικά
-
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
1 κόκκινο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
-
½ φλιτζάνι ζωμό κότας
-
1 κουτάλι της σούπας ξύδι βαλσάμικο
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τα ραβιόλια
-
500 γρ. έτοιμα ραβιόλια της επιλογής σας
-
150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
-
φρέσκα φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
Πληροφορίες
Κάθε περιοχή της Ιταλίας έχει τη σπεσιαλιτέ της, με διαφορετικά σχήματα και γέμιση. Τα ραβιόλια, που πήραν το όνομά τους από το ρήμα ravvolgere που θα πει <<τυλίγω>>, είναι σπεσιαλιτέ της Λιγκουρίας, όπως και τα πανσότι. Η απλότητα αυτής της συνταγής θα σας βοηθήσει να τα τρώτε αρκετά συχνά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C. |
2
Τέλος
|
Για να κάνετε τη σάλτσα, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια βουτιά ελαιολάδου μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη. |
3
Τέλος
|
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για ένα λεπτό. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε. |
4
Τέλος
|
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει . |