Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
500 γρ. καρότα τριμμένα
-
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
-
4 αυγά
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για το γλάσο
-
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
-
150 γρ. βούτυρο
-
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και λίγο αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ, στην υψηλή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. |
2
Τέλος
|
Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να δούμε ότι έχει ψηθεί εσωτερικά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. |
3
Τέλος
|
Για το γλάσο χτυπάμε το τυρί με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τη βανίλια. Μόλις κρυώσει το κέικ, αλείφουμε από πάνω το γλάσο. |