0 0
Ψωμί με φέτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί ή σκληρό (επιπλέον για το ζύμωμα)
2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό

Ψωμί με φέτα

και ριγανη

Κουζίνα:
  • 50'
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μυρωδάτο και νόστιμο ψωμί με φέτα και ρίγανη, φάτε το σκέτο η ακόμα και με τα λαδερά σας.

(Visited 2.340 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ενεργοποιήστε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό για πέντε λεπτά μέχρι να κάνει φουσκάλες .

2
Τέλος

Σε μεγάλο μπολ, προσθέστε αλεύρι, μαγιά, σκόνη σκόρδου, αλάτι, μέλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, και νερό. Ανακατέψτε καλά.

3
Τέλος

Ζυμώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική - περίπου 10 λεπτά. Εάν είναι πάρα πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι.

4
Τέλος

Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και βάλτε την σε μπολ αλείφοντας με ελαιόλαδο, καλύψτε και αφήστε την μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.

5
Τέλος

Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε την ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα στο κέντρο. Ζυμώστε μέχρι να ενσωματώθει η φέτα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε τη ζύμη ψωμιού (καρβέλι).

6
Τέλος

Αλείψτε με ελαιόλαδο.

7
Τέλος

Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C -200C για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

προηγούμενο
Πίτες για σουβλάκια
επόμενο
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
προηγούμενο
Πίτες για σουβλάκια
επόμενο
Κουλούρι Θεσσαλονίκης