0 0
Σπιτικό ψωμί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις ή ειδικό για ψωμί
2-3 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (7 γρ. περίπου)
2-3 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Σπιτικό ψωμί

με σκληρο αλευρι

Κουζίνα:

σπιτικό ψωμάκι

  • 55'
  • Για 3
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ανάψτε τον φούρνο και ζυμώστε το δικό σας ψωμάκι, θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας και θα το απολαύσετε διαφορετικά από το έτοιμο.

(Visited 1.426 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2
Τέλος

Σε ένα μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό προσθέτοντας και τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.

3
Τέλος

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και στο κέντρο κάνουμε μια μικρή λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά, τα 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας από το κέντρο σιγά-σιγά προς τα έξω. Εάν έχετε κάδο του μίξερ τότε κάντε το εκεί .Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε καλά το μείγμα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει ούτε στα τοιχώματα ούτε στα χέρια μας και να πλάθεται εύκολα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό.

4
Τέλος

Αφήνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη σε χλιαρό μέρος σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο.

5
Τέλος

Χτυπάμε ελαφρά με τα χέρια μας τη ζύμη πλάθοντάς την μία φορά ώστε να φύγουν οι πολλές φυσαλίδες του αέρα. Πλάθουμε 2-3 καρβέλια, τα χαράζουμε 2-3 φορές το καθένα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν ξανά.

6
Τέλος

Ψήνουμε στους 180 -200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δούμε το ψωμί να ροδίσει.

προηγούμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο
επόμενο
Ρολό κοτόπουλο με φέτα
προηγούμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο
επόμενο
Ρολό κοτόπουλο με φέτα