0 0
Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
7 γρ. Ξηρή μαγιά
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
½ φλιτζάνι σουσάμι

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

με μελι και σουσαμι

Κουζίνα:

είναι πάντα στη μόδα

  • 30'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Σας δίνει ενέργεια και αποτελεί το πιο νόστιμο δεκατιανό. Πλέον πολλά εστιατόρια το έχουν βάλει στις συνταγές τους  και στις σαλάτες τους.

(Visited 2.547 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ενεργοποιήστε την μαγιά βάζοντας την σε χλιαρό νερό, ανακατέψτε και αφήστε μέχρι να κάνει φουσκάλες.

2
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ζάχαρη, μαγιά, ζεστό νερό και το μέλι - ανακατεύουμε για να σχηματίσουν μια ωραία ζύμη.

3
Τέλος

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε για 10 λεπτά για να ενσωματωθούν όλα τα παραπάνω.

4
Τέλος

Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 90 λεπτά.

5
Τέλος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

6
Τέλος

Τοποθετήστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε ορθογώνιο περίπου 2 δάχτυλα πάχος .

7
Τέλος

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια,το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε με τα χέρια σαν λουκάνικο και ενώνουμε τις δύο άκρες.

8
Τέλος

Αλείψτε τα με νέρο και περάστε τα από το σουσάμι.

9
Τέλος

Τοποθετήστε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα .

10
Τέλος

Τοποθετήστε τα στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

προηγούμενο
Ψωμί με φέτα
επόμενο
Τηγανίτες με γιαούρτι πραλίνα φουντουκιού
προηγούμενο
Ψωμί με φέτα
επόμενο
Τηγανίτες με γιαούρτι πραλίνα φουντουκιού