Υλικά
-
Για τα σουδάκια
-
250 ml νερό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
100 γρ. βούτυρο
-
125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
3 αυγά χτυπημένα
-
Για την κρέμα πατισερί
-
350 ml γάλα
-
150 ml κρέμα γάλακτος
-
40 γρ. κορν φλάουρ
-
5 ml εκχύλισμα βανίλιας ή μισό λοβό
-
1 ολόκληρο αυγό
-
3 κρόκοι αυγών
-
40 γρ. καλαμποκάλευρο
-
10 γρ. αλεσμένο στιγμιαίο καφέ ή ένα εσπρέσσο
-
120 γρ. ζάχαρη
Πληροφορίες
Τα προφιτερόλ τα λατρέυουν όλοι, φτιάξτε τα με μια διαφορετική τεχνική θυμίζοντας κατά πολύ την creme brulee.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για τα σουδάκιαΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. |
2
Τέλος
|
Ετοιμάστε ένα κορνέ. |
3
Τέλος
|
Κοσκινίστε το αλεύρι και σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο, νερό, ζάχαρη και το αλάτι και φέρτε σε σημείο βρασμού. |
4
Τέλος
|
Αμέσως προσθέστε το αλεύρι μονομιάς και ανακατέψτε σταθερά και γρήγορα μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε τη ζύμη στο κορνέ και αφήστε ένα μέρος στο ταψί με τη λαδόκολλα κάνοντας τα σουδάκια, αφήνοντας μεταξύ τους μια απόσταση περίπου 2 εκ. |
6
Τέλος
|
Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού βρεγμένο και πιέστε απαλά προς τα κάτω την κορυφή. |
7
Τέλος
|
Ψήστε στους 200 ° C μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα για περίπου 15-20 λεπτά. |
8
Τέλος
|
Όταν αφαιρέσετε τα σουδάκια από το φούρνο χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι και κάντε μια τομή στη βάση - αυτό θα βοηθήσει τον ατμό να φύγει. |
9
Τέλος
|
Για την κρέμα πατισερίΣε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάλτε το γάλα, κρέμα γάλακτος, βανίλια, καφέ και 30γρ. ζάχαρης μέχρι να κάνει φυσαλίδες. |
10
Τέλος
|
Χτυπάμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. |
11
Τέλος
|
Ρίχνουμε το μισό μείγμα από την κατσαρόλα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος και γυρίστε το μείγμα στην κατσαρόλα, ξαναβάλτε στη φωτιά και ανακατέψτε συνέχεια μέχρι να πήξει . |
12
Τέλος
|
Αφήστε το να κρυώσει βάζοντας πάνω στην κρέμα μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. |
13
Τέλος
|
ΣυναρμολόγησηΒάλτε σε ένα κορνέ την κρέμα και γεμίστε απαλά τα σουδάκια στην τομή που κάνατε. |
14
Τέλος
|
Με ενα πινέλο απλώστε τις κορυφές απο τα σουδάκια με ασπράδι αυγού και περάστε τα από άχνη ζάχαρη. |
15
Τέλος
|
Κάψτε με ένα φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσουν ή τοποθετήστε τα στο γκριλ του φούρνου, αλλά εκεί πρέπει να είστε προσεχτικοί να μην σας καούν. |