1 0
Μίνι εκλέρ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τα εκλερ
250 ml νερό
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
1 φλ.τσ. αλεύρι
2 μεγάλα, ελεύθερης βοσκής αυγά
Για την αλμυρή καραμέλα
250 γρ. ζάχαρη
50 ml νερό
100 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
Για την αλμυρή κρέμα καραμέλα
150 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.γ. αλμυρή καραμέλα
Για να σερβίρετε
φρέσκια μπανάνα, σε κύβους και ραντισμένη με χυμό λεμονιού

Μίνι εκλέρ

με μπανάνες και αλμυρή καραμέλα

Κουζίνα:

έτσι σίγουρα δεν τα έχετε δοκιμάσει

  • 01ω 00'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τα εκλερ

  • Για την αλμυρή καραμέλα

  • Για την αλμυρή κρέμα καραμέλα

  • Για να σερβίρετε

Πληροφορίες

Share

Η συνταγή στηρίζεται σε μια ιδιοφυή ζύμη, που γίνεται στην κατσαρόλα! Η “πιο γρήγορη ζύμη” μπορεί να μην σας πετύχει με την πρώτη, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη μόλις αντιληφθείτε τα “κόλπα” της.

Βήματα

1
Τέλος

Για να κάνετε τα εκλέρ, Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα.

2
Τέλος

Βάζουμε το βούτυρο σε κύβους και το αλάτι να σιγοβράσει.
Προσθέστε όλο το αλεύρι και με ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να σχηματίζει μια μπάλα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήστε το να κρυώσει λίγο και προσθέστε τα αυγά ένα επί ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

3
Τέλος

Βάζετε την ζύμη σε ένα κορνέ και τραβάτε 12-15 x 5 εκατοστά τα εκλέρ πάνω στο ήδη προετοιμασμένο ταψί.
Τοποθετήστε στο φούρνο και αφήστε να ψηθούν για 30-45 λεπτά μέχρι τα εκλέρ να ροδίσουν και να ψηθούν.

4
Τέλος

Μόλις ψηθούν, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

5
Τέλος

Για να κάνετε την αλμυρή καραμέλα

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας ανοιχτό, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το αλάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

6
Τέλος

Για να κάνετε το αλμυρή κρέμα καραμέλα

Χτυπήστε την κρέμα έως ότου αφρατέψει, προσθέστε την αλμυρή καραμέλα και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είναι παχύ.

7
Τέλος

Ανοίξτε τα εκλέρ, και με ένα κουτάλι βάλτε λίγο από το μείγμα της κρέμας, προσθέστε τις ψιλοκομμένες μπανάνες και βρέξτε με αλμυρή καραμέλα.
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε .

προηγούμενο
Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια
επόμενο
Αρνίσια «παϊδάκια» με μείγμα μπαχαρικών dukkah
προηγούμενο
Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια
επόμενο
Αρνίσια «παϊδάκια» με μείγμα μπαχαρικών dukkah