0 0
Πουτίγκα με τσουρέκι και πραλίνα φουντουκιού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

40 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη καστανή
300 ml γάλα φρέσκο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφρύ)
300 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφριά)
4 μεγάλα αυγά
400 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κύβους
350 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Πουτίγκα με τσουρέκι και πραλίνα φουντουκιού

με βούτυρο και γάλα

Κουζίνα:

φτιάξτε καφέ

  • 01ω 00'
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένα πραγματικά ιδανικό πάντρεμα. Τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και ποιος να αντισταθεί…

(Visited 1.085 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αδειάζουμε στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Προσθέτουμε το τσουρέκι και ανακατεύουμε.

2
Τέλος

Απλώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ τη μισή ποσότητα από το τσουρέκι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού σκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από την πραλίνα φουντουκιού.

3
Τέλος

Κατόπιν απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το τσουρέκι και την υπόλοιπη ποσότητα από την πραλίνα. Εάν έχει περισσέψει καθόλου υγρό μείγμα, περιχύνουμε με αυτό την επιφάνεια του γλυκού.

4
Τέλος

Καλύπτουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.

5
Τέλος

30’ πριν από το ψήσιμο το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ψήνουμε την πουτίγκα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 40’, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει.

6
Τέλος

Την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

προηγούμενο
Κρέμα μανταρίνι
επόμενο
Χωριάτικα λουκάνικα Φαρσάλων με μουστάρδα και μέλι
προηγούμενο
Κρέμα μανταρίνι
επόμενο
Χωριάτικα λουκάνικα Φαρσάλων με μουστάρδα και μέλι