0 0
Πάστα με καλαμαράκι, λεμόνι ,φινόκιο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

350 γρ. λιγκουίνι
1/2 κιλό καλαμαράκια (κορμούς και πλοκάμια), τα πλοκάμια κομμένα σε κομματάκια
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
3/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 λεμόνι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (χωρίς τους σπόρους)
1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, με τα τρυφερά κοτσάνια
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πάστα με καλαμαράκι, λεμόνι ,φινόκιο

και κοκκινο πιπέρι

Κουζίνα:

Και νηστίσιμο.

  • 25'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φαγητό που  θα ξεσηκώσει τους πάντες , δοκιμάστε το.

(Visited 309 times, 2 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Χωρίζουμε τα καλαμαράκια σε 2 παρτίδες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για περίπου 3 λεπτά (όχι περισσότερο γιατί σκληραίνουν). Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

2
Τέλος

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι. Προσθέτουμε το φινόκιο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει, περίπου 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κοκκινοπίπερο και τις μισές φετούλες λεμονιού και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, να μαλακώσουν το σκόρδο και το λεμόνι.

3
Τέλος

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente και τα στραγγίζουμε κρατώντας 1 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.

4
Τέλος

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και ξύνουμε με την κουτάλα τα καφέ κομματάκια στον πάτο του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα (προσθέτοντας περισσότερο νερό αν χρειάζεται) για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα καλαμαράκια κι ανακατεύουμε καλά να συνδυαστούν.

5
Τέλος

Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μαϊντανό με τις υπόλοιπες φετούλες λεμονιού και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο που έχει μείνει. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Τηγανιτά μανιτάρια
επόμενο
Μακαρονόπιτα με ντοματίνια
προηγούμενο
Τηγανιτά μανιτάρια
επόμενο
Μακαρονόπιτα με ντοματίνια