0 0
Καλαμαράκια σκορδάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια μικρά
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
1 ποτήρι κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι

Καλαμαράκια σκορδάτα

με κονιακ

Κουζίνα:

όχι τηγανιτά

  • 40'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο πιο εύκολος τρόπος να απολαύσετε  τα καλαμαράκια ώς μεζέ ή ώς κυρίως.

Βήματα

1
Τέλος

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Καίμε το λάδι σε χαμηλή κατσαρόλα και μαραίνουμε ελαφρά τα σκόρδα.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τα καλαμάρια και το κονιάκ. Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.

3
Τέλος

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά.

προηγούμενο
Μοσχάρι λεμονάτο
επόμενο
Χταπόδι σχάρας
προηγούμενο
Μοσχάρι λεμονάτο
επόμενο
Χταπόδι σχάρας