Υλικά
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
-
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
-
1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
3 φρυγανιές, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
-
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ξίδι
-
Για τη γέμιση
-
250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
-
4-5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Είναι διαφορετικό,μοιάζει με πίτα μιας και απλώνετε στο ταψί ,αλλά το αποτέλεσμα θα σας ξεσηκώσει ,όσο και άν σας φαίνεται περίεργο.Η συνταγή ανήκει στην μεγάλη μαγείρισσα έυη βουτσινά,ή οποία δεν βρίσκεται εν ζωή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. |
2
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. |
3
Τέλος
|
Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα. |
4
Τέλος
|
Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα την φέτα και τα σύκα. |
5
Τέλος
|
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα. |
6
Τέλος
|
Το πλάθουμε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. |
7
Τέλος
|
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα πάνω στη γέμιση. |
8
Τέλος
|
Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. |
9
Τέλος
|
Το κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια, σαν τούρτα. |
10
Τέλος
|
Συνοδεύουμε με Ρύζι ή με μια φρέσκια σαλάτα. |