Υλικά
-
ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 ποτήρι του κρασιού καλής ποιότητας τεκίλα
-
500 γρ. άπαχο βοδινό
-
500 γρ. χοιρινό κιμά
-
4 φέτες καλής ποιότητας μπέικον
-
1-2 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
-
1/4 της ρίζας φινόκιο
-
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κλαδάκι σέλινο
-
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
-
Μερικά κλωναράκια θυμάρι
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κονσέρβα ντομάτες
-
350 ml. ζωμό μοσχάρι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
Πληροφορίες
Οι Ιταλοί δεν αποκαλούν αυτή τη σάλτσα… Μπολονέζ. Αν ανοίξετε τους καταλόγους στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Μπολόνια, πιθανώς να μη βρείτε πουθενά τη λέξη «Μπολονέζ». Τα μακαρόνια με κιμά αποκαλούνται «al ragù». Το πιάτο που σήμερα λατρεύεται σε όλη τη γη, αγαπήθηκε αρχικά τον 18ο αιώνα στην Ιταλία. Λίγο αργότερα, το 1891, μια εξαιρετική εκδοχή του συγκεκριμένου πιάτου καταγράφηκε στο μαγειρικό βίβλο «The Science of Cooking and the Art of Fine Dining». Αν και ο «κιμάς» της σάλτσας δεν περιείχε κρέας, στη συνταγή γίνεται νύξη για τη χρήση τρούφας, συκωτιού από κοτόπουλο και κρέμας. Εγώ πρόσθεσα τεκίλα και το αποτέλεσμα απλά υπέροχο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 8 λεπτά. Ρίχνουμε τους κιμάδες , το μάραθο, το καρότο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να σβολιάσουν οι κιμάδες. |
2
Τέλος
|
Πρόσθετε την τεκίλα και αφήστε να εξατμιστεί ρίξτε την πάστα ντομάτας, τα βότανα, μπαλσάμικο και το σκόρδο και αφήστε το λίγα λεπτά. Μετά ρίξτε τις ντομάτες από την κονσέρβα και το ζωμό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε αρκετά και αφήστε το μια ώρα και μέχρι να δέσει η σάλτσα στην ησυχία του. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι στα μισά. |
3
Τέλος
|
Σερβίρετε με ζυμαρικά όπως ταλιατέλες ή λινγκουίνι ή μακαρόνια νούμερο 6 και με το τυρί που αρέσει σε εσάς. |