Υλικά
-
5 μανταρίνια το χυμό τους
-
ξύσμα από 1 μανταρίνι
-
540 ml κρέμα γάλακτος
-
180 γρ. ζάχαρη
Πληροφορίες
Αν αληθεύει αυτό που λένε ότι μερικές μυρωδιές είναι απόλυτα δεμένες με σπουδαίες μνήμες, τότε το μανταρίνι δικαιούται μια πολύ υψηλή θέση στη βιβλιοθήκη των αναμνήσεών μας. Την ώρα που το δάχτυλο μπήγεται στη μαλακή του σάρκα, ξεχύνεται ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά αιθέρια έλαια που κάνουν διάφορα κύτταρα του εγκεφάλου να διεγείρονται…..
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά αυξάνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 3 ακόμη λεπτά. |
2
Τέλος
|
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του μανταρινιού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να σταθεί. Ανακατεύουμε ξανά και μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ και για όλο το βράδυ. |
4
Τέλος
|
Γαρνίρουμε με κομμάτια μανταρινιού. |