Υλικά
-
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
-
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
-
1 κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
6-7 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
-
4 μοσχολέμονα (lime) το χυμό τους
-
Το ξύσμα από δύο λεμόνια
-
300 ml. ζωμό κοτόπουλο
-
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
-
200 γρ. μανιτάρια Sitake
Πληροφορίες
Όταν ακούμε κουνέλι το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο στιφάδο, εμείς θα το κάνουμε με δυο διαφορετικά μανιτάρια και φρέσκο θυμάρι. Όταν προσθέσετε και το χυμό απο τα μοσχολέμονα θα γίνει μοσχολεμονάτο και μοσχομυρωδάτο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρουμε καλά το κουνέλι και το αφαιρούμε. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά καλά. Στην συνέχεια ξαναπροσθέτουμε το κουνέλι και σβήνουμε με το κρασί. |
3
Τέλος
|
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τα σκόρδα ,το Θυμάρι και τον ζωμό. |
4
Τέλος
|
Αφήνουμε να βράσει για μια ώρα περίπου και ελέγχουμε τα υγρά του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε. |
5
Τέλος
|
Δέκα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα μοσχολέμονα και το ξύσμα του λεμονιού και αφήνουμε να μείνει το φαγητό με το λάδι του. |
6
Τέλος
|
Σερβίρουμε ιδανικά με χυλόπιτες. |