0 0
Παρφέ αρμενοβίλ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 κρόκους
90 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί )
70 γρ. δάκρυα σοκολάτας
70 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Σιρόπι σοκολάτας

Παρφέ αρμενοβίλ

με σοκολατα

Κουζίνα:

Ε όχι! Αυτό είναι αμαρτία!

  • 50'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το αρμενοβίλ εσείς το γνωρίζετε; είναι αρκετά διαδεδομένο κατά Θεσσαλονίκη μεριά, και φτιάχνετε με διάφορους τρόπους.

Βήματα

1
Τέλος

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί.

2
Τέλος

Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε διαφορετικό μπεν μαρι βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

3
Τέλος

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.

4
Τέλος

Στη συνέχεια ομογενοποιούμε όλα τα υλικά και βάζουμε σε φόρμα αφού πρώτα την ντύσουμε με σελοφάν.

5
Τέλος

Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.

προηγούμενο
Αφράτη καρυδόπιτα
επόμενο
Κουνέλι κρασάτο
προηγούμενο
Αφράτη καρυδόπιτα
επόμενο
Κουνέλι κρασάτο