Υλικά
-
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
2 κουταλιές της σούπας μέλι
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
7 γρ. Ξηρή μαγιά
-
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
-
½ φλιτζάνι σουσάμι
Πληροφορίες
Σας δίνει ενέργεια και αποτελεί το πιο νόστιμο δεκατιανό. Πλέον πολλά εστιατόρια το έχουν βάλει στις συνταγές τους και στις σαλάτες τους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ενεργοποιήστε την μαγιά βάζοντας την σε χλιαρό νερό, ανακατέψτε και αφήστε μέχρι να κάνει φουσκάλες. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ζάχαρη, μαγιά, ζεστό νερό και το μέλι - ανακατεύουμε για να σχηματίσουν μια ωραία ζύμη. |
3
Τέλος
|
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε για 10 λεπτά για να ενσωματωθούν όλα τα παραπάνω. |
4
Τέλος
|
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 90 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. |
6
Τέλος
|
Τοποθετήστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε ορθογώνιο περίπου 2 δάχτυλα πάχος . |
7
Τέλος
|
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια,το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε με τα χέρια σαν λουκάνικο και ενώνουμε τις δύο άκρες. |
8
Τέλος
|
Αλείψτε τα με νέρο και περάστε τα από το σουσάμι. |
9
Τέλος
|
Τοποθετήστε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα . |
10
Τέλος
|
Τοποθετήστε τα στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. |