1 0
Γκουακαμόλε

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3 ώριμα αβοκάντο
1/2 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, ρόμα κατά προτίμηση, κομμένες σε κύβους
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά jalapeno, χωρίς τα σπόρια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό από 1 λάιμ
1/2 κ.γ. αλάτι

Γκουακαμόλε

με αβοκαντο

Κουζίνα:

μεξικάνικη σάλτσα ή μεζές ;

  • 10'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το γουακαμόλε παρασκευάζονταν από τους αζτέκους ήδη από τον 16ο αιώνα. Η λέξη γουακαμόλε προέρχεται από την ναουάτλ λέξη αουακαμόλλι (āhuacamolli) που σημαίνει σάλτσα από αβοκάντο.

Οι πρώτες συνταγές για γουακαμόλε δημοσιεύτηκαν την δεκαετία του 1940, μέχρι την δεκαετία του 1970 απέκτησε μεγάλη φήμη και άρχισε να καταναλώνεται ευρέως.

Βήματα

1
Τέλος

Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κεντρικό κουκούτσι, καθαρίστε το επιμελώς με ένα κουτάλι της σούπας και βάλτε το στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την ντομάτα και ανακατέψτε μαζί.

2
Τέλος

Αφαιρέστε και προσθέστε την ντομάτα. Σερβίρετε.

προηγούμενο
Pico de gallo (πίκο ντε γκάγιο)
επόμενο
Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και πτισάνη
προηγούμενο
Pico de gallo (πίκο ντε γκάγιο)
επόμενο
Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και πτισάνη