0 0
Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και φαγόπυρο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα πορτομπέλο, μορχέλες, σιμέτζι, πλευρώτους)
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι φρέσκο σκόρδο ή 1-2 σκελίδες ξερό
250 γρ. κρεμμύδι ξερό
1 καρότο, κομμένο σε ζαράκια
100 γρ. φαγόπυρο
30- 50 ml λευκό κρασί
500 γρ. μαρούλι ή σπανάκι ή και τα 2 μαζί
1/2 ματσάκι, περίπου 300 γρ. αβρωνιές ή σπαράγγια
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
μαύρο πιπέρι ή λευκό
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
βραστό νερό
κουρκουμά (προαιρετικό)
τζίντζερ (προαιρετικό)

Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και φαγόπυρο

η ρυζι

Κουζίνα:

Η σούπα

  • 45'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Την λες άνετα  γκουρμέ , δοκιμάστε την όχι μόνο  σαν  εναλλακτική μαγειρίτσα αλλά και ως μια super food σούπα

(Visited 282 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (εκτός από τα μανιτάρια που απλά τα σκουπίζουμε προσεκτικά με μια βρεγμένη πετσέτα).

2
Τέλος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, το αλάτι, το καρότο και το φαγόπυρο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να γυαλίσουν και οχι να πάρουν χρώμα.

3
Τέλος

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ζεστό νερό η ζωμό λαχανικών.
Προσέχουμε να μην υπερκαλύψει το φαγητό ο ζωμός ή το νερό. Αλατοπιπερώνουμε

4
Τέλος

Κόβουμε τα μανιτάρια που έχουμε επιλέξει σε μέτρια κομμάτια.

5
Τέλος

Βάζουμε στην φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά και προσθέτουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, ψήνουμε τα μανιτάρια σταδιακά και δεν τα ανακατεύουμε γιατί θα βγάλουν την υγρασία τους και θα βράσουν, τα γυρίζουμε προσεχτικά όταν πάρουν χρώμα.

6
Τέλος

Κόβουμε τα μαρούλια και το σπανάκι μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

7
Τέλος

Αφού περάσουν περίπου 20 με 25 λεπτά δοκιμάζουμε το φαγητό να δούμε εάν έχει βράσει το φαγόπυρο και τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις αβρωνιές ή τα σπαράγγια ψιλοκομμένα και βράζουμε για 2 λεπτά.

8
Τέλος

Λίγο πριν το τέλος σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και το ταχίνι και προσθέτουμε λίγο ζεστό ζουμί από την ήδη έτοιμη σούπα μέχρι να πάρουμε έναν ωραίο παχύρευστο χυλό. Τον ρίχνουμε μέσα στην σούπα, προσθέτουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά τη σούπα και την κλείνουμε από τη φωτιά.

9
Τέλος

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι και έξτρα χυμό λεμονιού.
Προαιρετικά στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο φρέσκο κουρκουμά και τζίντζερ.

προηγούμενο
Γκουακαμόλε
επόμενο
Χούμους
προηγούμενο
Γκουακαμόλε
επόμενο
Χούμους