0 0
Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και πτισάνη

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα πορτομπέλο, μορχέλες, σιμέτζι, πλευρώτους)
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι φρέσκο σκόρδο ή 1-2 σκελίδες ξερό
250 γρ. κρεμμύδι ξερό
150 γρ. πτισάνη ή κριθάρι (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
αλάτι
30- 50 ml λευκό κρασί
500 - 600 γρ μαρούλι ή σπανάκι ή και τα 2 μαζί
1/2 ματσάκι, περίπου 300 γρ. αβρωνιές ή σπαράγγια
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι ή λευκό
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
βραστό νερό

Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και πτισάνη

η ρυζι

Κουζίνα:

Η σούπα

  • 45'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Την λες άνετα  γκουρμέ  , δοκιμάστε την όχι μόνο  σαν  εναλλακτική μαγειρίτσα αλλά και ως μια super food σούπα

(Visited 238 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (εκτός από τα μανιτάρια που απλά τα σκουπίζουμε προσεκτικά με μια βρεγμένη πετσέτα).

2
Τέλος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, αλάτι και την πτισάνη και σοτάρουμε.

3
Τέλος

Μετά από 2-3 λεπτά, αφού έχουν σοταριστεί, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε βραστό νερό. Όχι πάρα πολύ, περίπου 300 ml. Τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό μας, συμπληρώνουμε όσο αλάτι θέλουμε, ανάλογα με τα γούστα μας.

4
Τέλος

Κόβουμε τα μανιτάρια που έχουμε επιλέξει σε μέτρια κομμάτια.

5
Τέλος

Βάζουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά, χωρίς όμως να προσθέσουμε λάδι ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία και τοποθετούμε τα μανιτάρια μας.
Επειδή είναι πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία, χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι 20 εκ. Εάν χρειαστεί ψήστε τα μανιτάρια σας σε 2- 3 δόσεις. Θέλουμε να καψαλιστούν τα μανιτάρια. Αν τα βάλετε όλα μαζί θα πέσει η θερμοκρασία και θα βράσουν και αυτό δεν το θέλουμε.

6
Τέλος

Κόβουμε τα μαρούλια και το σπανάκι μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

7
Τέλος

Αφού περάσουν περίπου 20 λεπτά και δοκιμάσουμε το φαγητό μας να δούμε εάν έχει βράσει η πτισάνη, τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις αβρωνιές ή τα σπαράγγια, ψιλοκομμένα και βράζουμε για 2 λεπτά.

8
Τέλος

Λίγο πριν το τέλος σε ένα μπωλ βάζουμε την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το ταχίνι, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζουμί από την ήδη έτοιμη σούπας μας, μέχρι να πάρουμε έναν ωραίο παχύρευστο χυλό. Τον ρίχνουμε μέσα στην σούπα, τελειώνουμε με τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και την σβήνουμε.

9
Τέλος

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι και έξτρα χυμό λεμονιού.

προηγούμενο
Γκουακαμόλε
επόμενο
Χούμους
προηγούμενο
Γκουακαμόλε
επόμενο
Χούμους