0 0
Χούμους

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

250 γρ. (τα ζυγίζετε άβραστα) ρεβύθια, μουλιασμένα και καλά βρασμένα
1/3 φλιτζάνι ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. αλάτι
Γαρνιτούρα
ελαιόλαδο
πάπρικα
φρέσκο μαϊντανό

Χούμους

  • 00'
  • Μέτρια

Υλικά

  • Γαρνιτούρα

Πληροφορίες

Share

Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθιαλεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης την έχει πάρει το ζάταρ.

Βήματα

1
Τέλος

Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και ανακατέψτε. Εάν χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια κάντε το.

2
Τέλος

Προσθέστε το χούμους σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ελαιόλαδο, πάπρικα και φρέσκο μαϊντανό και αραβικές πίτες.

προηγούμενο
Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και πτισάνη
επόμενο
Μπέργκερ φαλάφελ
προηγούμενο
Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και πτισάνη
επόμενο
Μπέργκερ φαλάφελ