Υλικά
-
250 γρ. (τα ζυγίζετε άβραστα) ρεβύθια, μουλιασμένα και καλά βρασμένα
-
1/3 φλιτζάνι ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια
-
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
-
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-
2 σκελίδες σκόρδου
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
Γαρνιτούρα
-
ελαιόλαδο
-
πάπρικα
-
φρέσκο μαϊντανό
Πληροφορίες
Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης την έχει πάρει το ζάταρ.
(Visited 246 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και ανακατέψτε. Εάν χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια κάντε το. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε το χούμους σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ελαιόλαδο, πάπρικα και φρέσκο μαϊντανό και αραβικές πίτες. |