0 0
Σπιτικό λιμοντσέλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 λίτρο καθαρό πόσιμο οινόπνευμα 95°(οινόπνευμα ποτοποιίας) ή βότκα
8-9 φρέσκα ακέρωτα λεμόνια
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
400 γρ. ζάχαρη

Σπιτικό λιμοντσέλο

με φρέσκα λεμόνια

Κουζίνα:

απολαύστε το...

  • 20'
  • Για 20
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας λιμοντσέλο και εντυπωσιάστε, απολαύστε το παγωμένο πρίν ή και μετά το φαγητό.

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα λεμόνια.

2
Τέλος

Με ένα ένα μαχαιράκι ή τον ειδικό αποφλοιωτή (πίλερ) βγάζουμε την πολύ λεπτή κίτρινη φλούδα χωρίς να πάρουμε καθόλου από την άσπρη σάρκα του λεμονιού.

3
Τέλος

Τοποθετούμε τις φλούδες σε μεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει και προσθέτουμε το οινόπνευμα. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 20 με 30 περίπου μέρες σε ένα σκοτεινό μέρος μέχρι το οινόπνευμα να γίνει κίτρινο.

4
Τέλος

Μετά τις 20 μέρες βράζουμε για 2-3 λεπτά από την την ώρα που θα πάρει βράσει τα υλικά για το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα το οινόπνευμα από το γυάλινο βάζο σουρωμένο από τις φλούδες.

5
Τέλος

Μοιράζουμε το λιμοντσέλο σε μπουκάλια, τα σφραγίζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Μετά από μια βδομάδα το λιμοντσέλο είναι έτοιμο για να το πιούμε. Πίνεται παγωμένο με ή χωρίς παγάκια από το ψυγείο.

προηγούμενο
Τηγανίτες με γιαούρτι πραλίνα φουντουκιού
επόμενο
Μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι
προηγούμενο
Τηγανίτες με γιαούρτι πραλίνα φουντουκιού
επόμενο
Μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι