0 0
Μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
800 ml. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
χυμό από 1/2 λεμόνι
40 γρ. βούτυρο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι

και φρεσκο βουτυρο

Κουζίνα:

το δικό σας μιλφέιγ

  • 40'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το δικό σας μιλφέιγ με κρέμα γεμάτη άρωμα λεμονιού για να κεράσετε αλλά και να γευτείτε.

Βήματα

1
Τέλος

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα πλάστη το ανοίγουμε πιέζοντάς το ώστε να ανοίξει και να φαρδύνει. Το κόβουμε σε 3 ομοιόμορφα ορθογώνια.

2
Τέλος

Τρυπάμε τα κομμάτια της σφολιάτας με το πιρούνι πολλές φορές και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου, ώστε να γίνουν τραγανά. Προσέχουμε να μην καούν.

3
Τέλος

Ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα . Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για αρκετή ώρα . Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε και το γάλα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

4
Τέλος

Σε ένα ορθογώνιο ταψί τοποθετούμε το 1 ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

5
Τέλος

Κόβουμε σιγά σιγά και προσεχτικά για να μην μας σπάσει σε κομμάτια και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Σπιτικό λιμοντσέλο
επόμενο
Πάστα πριμαβέρα
προηγούμενο
Σπιτικό λιμοντσέλο
επόμενο
Πάστα πριμαβέρα