Υλικά
-
1 κιλό διάφορα φρέσκα μανιτάρια Culta Terra
-
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
-
300-400 γρ. σπανάκι
-
½ ματσάκι άνηθο
-
½ ματσάκι μάραθο
-
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
-
100 γρ. ρύζι γλασέ
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Για το αυγολέμονο
-
2 κρόκους
-
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Πληροφορίες
Συνταγή για όλους εσάς που δεν είστε λάτρεις του αρνιού και όχι μόνο…απολαύστε την !
Βήματα
1
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το λάδι να κάψει καλά σε μέτρια φωτιά. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, τον άνηθο και τον μάραθο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν δούμε ότι το χρειάζεται. |
5
Τέλος
|
Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά ρίχνουμε το σπανάκι. |
6
Τέλος
|
Μέχρι να γίνει το σπανάκι, ρίχνουμε τους κρόκους, το χυμό από τα λεμόνια σε ενα μπολ και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουταλιές τη σούπας από το ζουμί της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα μας. |
7
Τέλος
|
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν δούμε ότι το χρειάζεται. |