Υλικά
-
3 ώριμα αβοκάντο
-
1/2 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
-
2 ντομάτες, ρόμα κατά προτίμηση, κομμένες σε κύβους
-
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά jalapeno, χωρίς τα σπόρια
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
χυμό από 1 λάιμ
-
1/2 κ.γ. αλάτι
Πληροφορίες
Το γουακαμόλε παρασκευάζονταν από τους αζτέκους ήδη από τον 16ο αιώνα. Η λέξη γουακαμόλε προέρχεται από την ναουάτλ λέξη αουακαμόλλι (āhuacamolli) που σημαίνει σάλτσα από αβοκάντο.
Οι πρώτες συνταγές για γουακαμόλε δημοσιεύτηκαν την δεκαετία του 1940, μέχρι την δεκαετία του 1970 απέκτησε μεγάλη φήμη και άρχισε να καταναλώνεται ευρέως.
(Visited 351 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κεντρικό κουκούτσι, καθαρίστε το επιμελώς με ένα κουτάλι της σούπας και βάλτε το στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την ντομάτα και ανακατέψτε μαζί. |
2
Τέλος
|
Αφαιρέστε και προσθέστε την ντομάτα. Σερβίρετε. |