Υλικά
-
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες
-
3 πιπεριές
-
3 κολοκύθια
-
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1 ντομάτα τριμμένη
-
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
-
1-2 πατάτες
-
2-3 κομμάτια ξινόχοντρο
-
650 γρ. ρύζι σπυρωτό μακρύκοκκο
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
μαϊντανό
-
δυόσμος
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας ο πατέρας Παρθένιος Βεζυρέας, Τα γεμιστά με την απλότητα ενός μοναχού.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβω την πάνω μεριά από τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθακιά και τα αδειάζω. |
2
Τέλος
|
Σε μία λεκάνηΨιλοκόβω τα εσωτερικά από την ντομάτα, και τη πιπεριά (αφού καθαρίσω από τους σπόρους). |
3
Τέλος
|
Τρίβω στον χοντρό τρίφτη το εσωτερικό από τα κολοκύθια, ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και την πρασινάδα μου. |
4
Τέλος
|
Σπάζω καλά τον ξινόχοντρο, προσθέτω το ρύζι, και ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, αλατίζω, τρίβω πιπέρι και ανακατεύω. |
5
Τέλος
|
Σε ένα μπολάκιΤρίβω μία ντομάτα, τα ξερά κρεμμύδια, αλατίζω και τρίβω λίγο πιπέρι και ανακατεύω. |
6
Τέλος
|
Σε ένα ταψίΠροσθέτω τα λαχανικά και αλατίζω ελαφριά το εσωτερικό τους, ρίχνω από μια σταγόνα ελαιόλαδο, γεμίζω περίπου ως την μέση την γέμιση από τη λεκάνη, λίγη τριμμένη ντομάτα από το μπολάκι και τα σκεπάζω. |
7
Τέλος
|
Περιχύνω με την τριμμένη ντομάτα και προσθέτω σχεδόν 2 δάχτυλα νερό (ελέγχω κατά το ψήσιμο και συμπληρώνω αν χρειαστεί). |
8
Τέλος
|
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. |