Υλικά
-
1 λίτρο γάλα
-
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
-
1 ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
-
2 αυγά
-
2 γρ. μαστίχα σε σκόνη
-
2 βανιλίνες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας πορτοκάλι
-
1 κ.σ. βούτυρο τύπου μαργαρίνη
-
Για το σερβίρισμα
-
μέλι
-
κανέλα
-
ζάχαρη άχνη
Πληροφορίες
Θα είναι τόσο εύκολο να την κάνετε όσο εύκολα θα την φάτε…απολαύστε την !
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη μισή από την ζάχαρη και τη μαστίχα. |
3
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια ,το υπόλοιπο μισό από τη ζάχαρη και το βούτυρο και το φέρνουμε σε βρασμό. |
4
Τέλος
|
Συνεχιζούμε με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
5
Τέλος
|
Όταν το μίγμα πήξει, το κατεβάζουμε το και προσθέτουμε το μίγμα αυγών/ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. |
6
Τέλος
|
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 30 cm X 21 cm και το βουτυρώνουμε πολύ καλά. |
7
Τέλος
|
Το βγάζουμε από το φούρνο,και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. |