Υλικά
-
2 λίτρα γάλα φρέσκο
-
5-5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
550 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
1 φλιτζάνι γραβιέρα
-
2 αυγά
-
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
-
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
-
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
-
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
-
1 κ.σ. αλάτι κοφτό (εάν θέλετε προσθέστε και παραπάνω αφού πρώτα δοκιμάσετε)
-
μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Σας κάνουμε την ζωή σας εύκολη, ετοιμάστε την δικιά σας υγιεινή τυρόπιτα.
(Visited 2.930 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. |
2
Τέλος
|
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε μέχρι τα πάντα να ενσωματωθούν. |
3
Τέλος
|
Από το αλεύρι ρίξτε τα πρώτα 5 φλιτζάνια και αν το μίγμα είναι ακόμα υδαρές προσθέστε και το άλλο ½ φλιτζάνι. |
4
Τέλος
|
Κανονικά αυτό το μίγμα, πριν προσθέσετε το τυρί, πρέπει να έχει την υφή χυλού. |
5
Τέλος
|
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί περίπου 30 cm X 40 cm. |
6
Τέλος
|
Ψήστε για περίπου 50 λεπτά έως μία ώρα ή έως ότου κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσό χρώμα και σταθεροποιηθεί το εσωτερικό. |