1 0
Τυροπιτάκια με δυο τυριά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλιτζάνι καλαμπόκι
10 - 15 φύλλα κρούστας
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 γρ / 1 κουταλιά βούτυρο
1 φλυτζάνι / 250 γρ ξινομυζήθρα
2 φλιτζάνια Cheddar, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού - ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Τυροπιτάκια με δυο τυριά

και καλαμποκι

Κουζίνα:

δεν ξαναδοκιμάσατε...

  • 35'
  • Για 10
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Σίγουρα δεν έχετε ξαναφτιάξει τέτοια τυροπιτάκια, το καλαμπόκι θα δώσει μια τελείως διαφορετική γεύση. Φτιάξτε τα σε παιδικά πάρτυ και όχι μόνο.

(Visited 439 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάλτε το καλαμπόκι σε ζεστό νερό και αφήστε το σκεπασμένο για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο.

2
Τέλος

Λιώστε τα 20 γρ. του βουτύρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά κι αφήστε το στην άκρη.

3
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τριμμένο τσένταρ, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο (προαιρετικά).

4
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.

5
Τέλος

Αφαιρέστε προσεκτικά τα δύο φύλλα από τη συσκευασία. Κόψτε τα κάθετα σε τέσσερα ίσα κομμάτια ή αν θέλετε να κάνετε μικρότερα πιτάκια σε πέντε κομμάτια. Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο πολύ καλά, αφήνοντας το κάτω μέρος όπου θα βάλετε τη γέμιση χωρίς βούτυρο.

6
Τέλος

Τοποθετήστε με ένα κουτάλι μέρος του μείγματος και διπλώστε πάνω για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε διατηρώντας το σχήμα του τριγώνου. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα της ζύμης.

7
Τέλος

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι ή μια λαμαρίνα, αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

προηγούμενο
Πιτάκια στο φούρνο με δυο κιμάδες, μήλο
επόμενο
Μαρμελάδα φράουλα με λικέρ πορτοκάλι
προηγούμενο
Πιτάκια στο φούρνο με δυο κιμάδες, μήλο
επόμενο
Μαρμελάδα φράουλα με λικέρ πορτοκάλι