0 0
Πιτάκια με τυρί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

5 φύλλα κρούστας για πίτες
600 γρ. μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες το λευκό μέρος
300 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
50 ml. λευκό κρασί
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κ.σ. ε.π.ελαιόλαδο συν λίγο για το άλλειμα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πιτάκια με τυρί

μανιταρια και μυρωδικα

Κουζίνα:

τραγανά και πεντανόστιμα

  • 55'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το ωραιότερο σνακ για τα πάρτυ σας αλλά και για να καλέσετε φίλους. Φτιάξτε τα απολαύστε τα και μοιράστε τα.

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το θυμάρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με το πιρούνι το τυρί προσθέτουμε τα 2 αυγά, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

3
Τέλος

Ρίχνουμε στο μπολ το περιεχόμενο του τηγανιού, ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

4
Τέλος

Απλώνουμε τα 5 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο στο πάγκο εργασίας και τα κόβουμε όλα μαζί κατά πλάτος σε 5 λωρίδες. Λαδώνουμε κάθε λωρίδα, τοποθετούμε στη άκρη της 1 κ.σ. γέμιση και τη διπλώνουμε σχηματίζοντας τρίγωνο. Κάνουμε το ίδιο και με τις άλλες λωρίδες.

5
Τέλος

Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε σπορέλαιο για 1 λεπτό από κάθε μεριά ή τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 περίπου λεπτά αφού τα αλείψουμε με χτυπημένο αυγό.

προηγούμενο
Φακές με σπανάκι
επόμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο
προηγούμενο
Φακές με σπανάκι
επόμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο