Υλικά
-
450 γρ. μέτρια μανιτάρια λευκά
-
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
-
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
-
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Για εσάς που λατρεύετε τα μανιτάρια θα έχετε μια νόστιμη και κυρίως γρήγορη σαλάτα και εάν παραλείψετε το τυρί τότε γίνεται αυτομάτως νηστίσιμη.
(Visited 1.202 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Με ένα βρεγμένο πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αφαιρούμε την άκρη των μίσχων και κόβουμε τα καπέλα τους σε πολύ λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. |
2
Τέλος
|
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο μπολ. Σε ένα δεύτερο, μικρότερο μπολ αναμειγνύουμε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. |
3
Τέλος
|
Σερβίρουμε και πάνω από πράσινες σαλάτες ή απλά τα τρώμε σκέτα. |