0 0
Φέτα σαγανάκι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

225 γρ. τυρί φέτα
Αλεύρι για το πανάρισμα
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
2 φλιτζάνια φυστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
1 κ.σ. ψιλοκομμένη μαστίχα (ίσως και σκόνη) με λίγη ζάχαρη αλεσμένη
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Φέτα σαγανάκι

με φυστικι και μελι

Κουζίνα:

κάντε την διαφορά

  • 20'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φέτες σαγανάκι πολλές και διαφορετικές συνταγές, αυτή  όμως  θα σας εκπλήξει.

(Visited 220 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Κόψτε τη φέτα σε τετράγωνα 7,5 cm με πάχος περίπου 1,5 cm.

2
Τέλος

Σε ενα μεγάλο πιάτο βάζετε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα φυστίκια, τη μαστίχα και το μαύρο πιπέρι. Περάστε τα κομμάτια φέτας από το αλεύρι, μετά από το αυγό και από τις δύο πλευρές, αφήστε την να στάζει και στη συνέχεια πιέστε κάθε κομμάτι φέτας και από τις δύο πλευρές στο μείγμα φυστικιών. Τοποθετήστε το σε μια πλάκα ή ένα ταψί με επένδυση με χαρτί ψησίματος, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μερικές ώρες.

3
Τέλος

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κομμάτια φέτας μία ή δύο κάθε φορά σε μέτρια φωτιά, έως ότου το φυστίκι να αρχίσει να γίνεται καφέ ελαφριά. Γυρίστε προσεκτικά με μια σπάτουλα για να σοτάρετε στην άλλη πλευρά. Βγάλτε από το τηγάνι και σερβίρετε ζεστό με μπόλικο μέλι.

προηγούμενο
Σαλάτα του κηπουρού
επόμενο
Κέικ καρότου
προηγούμενο
Σαλάτα του κηπουρού
επόμενο
Κέικ καρότου