Υλικά
-
400 γρ. ξερά φασόλια μέτρια
-
500 γρ. σπανάκι
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 λεμόνι το χυμό του
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Φασόλια, σπανάκι και είστε έτοιμοι να γευθείτε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της φασολάδας .Προσθέστε μπόλικο μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει και τ'αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. |
2
Τέλος
|
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και έπειτα το χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά. |
3
Τέλος
|
Έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40'- 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. (Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας). Προσθέτουμε το σπανάκι και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' - 7' ακόμη, μέχρι να βράσει το σπανάκι και να χυλώσουν τα φασόλια. |
4
Τέλος
|
Για να αποφύγουμε το φούσκωμα απ΄τη φασολάδα, στίβουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού. |